Politica de retur

 1. Clientul poate returna produsele achizitionate, in urmatoarele situatii:
  – Coletele prezinta deteriorari severe;
  – Produsele au fost livrate / facturate gresit;
  – Produsele prezinta defecte de fabricatie
  – „Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului.” De asemenea, in conformitate cu art. 7 alin. 1 din OG 34/2014, Clientul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 14 zile lucratoare de la data primirii produsului/produselor, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. In acest caz, cheltuielile directe de returnare a produselor vor cadea, conform legii, in sarcina Clientului
 2. Clientul se obliga sa notifice S.C ELMI SRL, intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin e-mail (comenzi@motivatestore.ro) in termen de maxim 10 zile lucratoare de la primirea produselor si/sau serviciilor.
 3. Clientului care a notificat ELMI.RO conform art 1, ii revine responsabilitatea de a se asigura ca produsele la care a facut referire vor fi returnate in maxim 10 zile lucratoare, la adresa mentionata pe factura, in caz contrar, ELMI SRL considerand cererea nefondata/invalida si poate refuza returul.
 4. ELMI.RO poate sa refuze produsele returnate de catre Clientii sai, daca returul se incadreaza intr-unul din cazurile prevazute in continuare, fara ca acesta din urma sa pretinda daune-interese sau despagubiri:
   • In cazul inlocuirii produsului achizitionat cu un alt produs avand alte specificatii sau de un tip diferit
   • In cazul in care cererea de returnare pentru oricare din situatiile prevazute in art. 1. are data de expediere a notificarii intentiei de returnare care depaseste termenul de 10 zile lucratoare
   • In cazul in care se returneaza un produs avand ca motivatie una dintre situatiile prevazute in art. 1, iar produsul returnat nu este in aceeasi stare in care a fost livrat.(eticheta rupta, produs deteriorat, urme de purtare, etc)
   • In cazul in care costumele de baie au protectia slipul desfacuta sau au fost probate fara lenjerie intima, acestea se vor returna cumparatorului! 
   • Pentru clarificare, in situatia in care Clientul notifica intentia de denuntare unilaterala a contractului conform art. 1 situatie care atrage obligatia din partea ELMI SRL de rambursare a sumelor platite de catre Client in termen de 10 de zile, termenul mentionat va deveni scadent incepand cu data in care produsul a fost receptionat ELMI SRL si nu de la data la care Clientul a transmis catre Motivatestore intentia sa de denuntare.
   • In cazul rambursarii contravalorii produsului, aceasta se va face in cel mult 10 de zile de la confirmarea returului. Modalitatea de rambursare a contravalorii produselor se va face fie intr-un cont bancar mentionat de catre client la adresa de mail:comenzi@motivatestore.ro, fie prin intermediul curieratului,caz in care taxele de ramburs sunt suportate de catre client.
   • In cazul inlocuirii produsului cu unul avand marimea nou comandata, inlocuirea se va face in conditiile si limitele unei comenzi normale.
   • Contravaloarea serviciilor suplimentare incluzand, dar nelimitandu-se la transportul produselor, achitata de catre client, nu se ramburseaza.
   • In toate cazurile, cheltuielile de returnare/re-expediere vor fi suportate de catre client exceptie facand situatiile prezentate la punctul 1, situatie in care ELMI.ro va suporta contravaloarea transportului. De asemenea, in cazul, livrarii unui/unor produs(e) necomandat(e), cheltuielile de returnare sunt in sarcina ELMI SRL.